7. Hardcore Superstar – Hardcore Superstar

hardcore-superstarHardcore Superstar är nog det band jag måste tillskriva mest cred i Sverige. Inte för att de är bäst utan för att de står för en av de största upphämtningarna någonsin i svensk musikhistoria. Efter att ha slagit igenom via voxpop (musikprogram som alla vi som är födda på 80-talet kommer ihåg) med låtar som ”Someone Special” och ”Liberation” så började karriären för detta, vid den tidpunkten, ytterst mediokra gäng. Ett antal skivor till släpptes men större delen av musikvärlden ruskade på huvudet åt detta band – med all rätt ska sägas, Hardcore Superstar var dåliga förr i tiden. Efter detta kom en tid av inre slitningar, drogmisstankar (som var felaktiga) och ett bråk mellan gitarristen Silver (Silver har nu hoppat av och är ersatt av Vic Zino) och aftonbladets krönikor Fredrik Virtanen.

Men det var då. 2005 hände nämligen något, efter nästan ett års uppehåll så återkom göteborgarna med ett självbetitlat verk som chockerade världen. Borta var den hitlisterunkade AC/DC-rocken och det fokuserades istället på tung sleazerock i Guns N’ Roses-skolan blandat med thrashriff och arenarefränger. Kort sagt, detta är den bästa hårdrocksskivan som släppts sedan ”Appetite for Destruction”.

Inledande ”Kick on the Upperclass” låter väldigt Guns N’ Roses, live-favoriten ”Bag on your Head” är stenhård Mötley Crüe-hårdrock – man skulle kunna säga att det är den bästa Mötley Crüe-låten som någonsin skrivits – som kan ackompanjera valfritt upplopp och avslutande ”Standin’ on the Verge” är en av de absolut bästa powerballaderna som någonsin skrivits. Alla 12 låtarna på denna skiva har sin egen identitet men passar även perfekt i det sammanhang som de förekommer i. Komplett mästerligt Hardcore Superstar.

Värt att notera är att Hardcore Superstar släppte en uppföljare förra året, betitlat ”Dreamin’ in a Casket”, som också är helt briljant. Heil to the Superstars.

Annonser

One response to “7. Hardcore Superstar – Hardcore Superstar

  • Hcss-fan

    Hcss är sveriges och nästan världens bästa band. jag är född 92 och kommer ihåg voxpop jag oxå.

Vad tycker du - bra eller anus? Speak your mind...

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: